layoutelementlayoutelement
 

Byvandring: Alle helgen og byens sære historier

14. oktober 2019

Torsdag d. 31. oktober kl. 19: På denne vandring i tusmørket bliver byens sære og uhyggelige historier fortalt. Det er gratis at deltage, tilmelding er ikke nødvendig. Mødested er Hospitalsgade 10, 8700. Guide er Allan Skou Larsen.

I krig og fred har byens ledere og deres borgere gennem tiderne opbygget Horsens bys krønike, nogle gange gennem særegne hændelser, fænomener og mytedannelse. På denne vandring i tusmørket bliver byens sære og uhyggelige historier fortalt.

Turen begynder uden for Hospitalskirken og går over Søndergade, hvor skomagermester Hans Munck begravede en sølvskat i 1659.

Vi kommer også forbi rådhuset, hvor en arrestant sad og ventede i kælderen på at blive ført til skafottet på henrettelsesbakken over Caroline Amalielund. Ikke langt derfra afholdt prinsesse Charlotte Frederikke hede fester på det gamle russiske palæ.

Rundvisningen slutter ved Klosterkirken, hvor en munk fik savet benene af og anbragt i klosterkælderen og hvor et sagn fortæller om, hvordan billedskærerens datter efter sigende, skulle have født to hundehvalpe. Så er der lagt op til Alle Helgens aften!

På Horsens Museum, Sundvej 1A, er der åbent fra kl. 17-21. Her kan I blive inspireret inden byvandringen med roeskæring og et pyntet museum, eller I kan komme ind og få varmen efter den spændende tur.

Tid: Torsdag den 31. oktober 2019 kl. 19.

Guide: arkæolog og kulturhistorisk guide Allan Skou Larsen.

Gåstrækning: 2-3 km. rundt i bycenter.

Varighed: Ca. 1,5 time.

Mødested: Foran Hospitalskirken, Hospitalsgade 10, 8700 Horsens.

Arr. Horsens Museum.

Vælg periode for nyheder
« 2019
seneste 2020
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori