layoutelementlayoutelement
 

Kirkegårdsvandring: Stenene fortæller! - vandring på Østre Kirkegård

15. oktober 2019

Torsdag den 24. oktober kl. 16.00 inviteres der til vandring på Østre Kirkegård. Museumschef Merete Bøge Pedersen, kirkegårdsleder Dennis Næser og museumsinspektør Sofie K. Damgaard Kristensen står i spidsen for denne spændende tur. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Befolkningstallet i Horsens steg drastisk i løbet af 1800-tallet. Med de levende følger også de døde, og i 1870’erne blev det nødvendigt at anlægge en ny kirkegård til aflastning af Nordre Kirkegård. Det blev til ”den nye assistenskirkegård” eller ”Østre Kirkegård”, som den i dag kaldes. Kirkegården ligger som en oase i byens østlige kvarter, og her kan man mindes de døde, slappe af og nyde roen og/eller opsøge de gode historier. Stenene gemmer på mange fortællinger om såvel store som små personligheder, som hver på deres måde satte deres præg på Horsens. Tag med på kirkegårdsvandring og hør om kirkegården og de mange fine sten, som med årene er blevet en del af kirkegården.

  • Foredragsholder: Museumschef Merete Bøge Pedersen, kirkegårdsleder Dennis Næser og museumsinspektør Sofie K. Damgaard Kristensen
  • Mødested: Hovedindgangen ved Sundvej
  • Pris: Gratis
  • Varighed: 1 time
Vælg periode for nyheder
« 2019
seneste 2020
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori