layoutelementlayoutelement
 

Kender I dem?

udstillingsplakat

 

KENDER I DEM?

Udstilling på Byarkivet

I de sidste to årtier er Horsens langsomt men sikkert blevet kendt landet over – både for byens industri såvel som for byens kulturliv og initiativrigdom. Måske har vi glemt, at berømmelsen slet ikke er så usædvanlig, for også før i tiden har Horsens haft et vældigt godt ry.

I årene mellem 1870 og 1914, hvor 1.verdenskrig brød ud, var Horsens kendt over hele Danmark for sine industrielle aktiviteter, for sin voksende befolkning og sin bymæssige vækst. Ikke mindst var byen også kendt for at have fostret en række fremragende personligheder, som satte deres præg på det daværende samfund. Det drejer sig bl.a. om industrimagnaterne brødrene Dessau, om skuespilleren Anna Bloch, om landets første krigskorrespondent Franz von Jessen og om den populære og elskede satiriske tegner Alfred Schmidt og mange flere.

En del af disse huskes ikke længere, men Byarkivet vil gerne bidrage til at de igen bliver kendte, og at disse mennesker og den blæst og stolthed, de skabte om Horsens’ navn, ikke går i glemmebogen.

Derfor har vi lavet udstillingen KENDER I DEM?

Udstillingen er åben tirsdag kl.10-14 og onsdag kl.10-17 samt den første lørdag i hver måned kl.10-14, Udstillingen varer året ud (2014)